Tietysti kaikki naiset haluaisivat säilyttää ihonsa nuorekkuuden ilman kuluja ja vaivaa, mutta asia on niin, että iho on elävä elin, jossa tapahtuu jatkuvasti erilaisia prosesseja, minkä vuoksi iän myötä tapahtuvien muutosten korjaaminen vaatii jatkuvasti erilaisia toimenpiteitä. Jotta voisi näyttää upealta 50 vuotiaana, on välttämätöntä jo 25 vuotiaasta eteenpäin suoda huomiota ihonhoidolle, sillä juuri tästä iästä eteenpäin iho alkaa vanheta. Se johtuu fibroblastien eli kollageenia ja elastiinia tuottavien solujen vaiheittaisesta väsymisestä. Tämän vuoksi suositellaan aloittamaan pehmeistä ja fysiologisista metodeista, kuten kasvojen hieronnasta (1-2 hoitoa vuodessa, kummassakin 8-12 hoitokertaa) sekä kosmetologisista hoidoista (kuten Holy Land -kuorinnasta kerran kuukaudessa). Iho on kaikkein kauimmaisin elin sydämestä katsottuna, minkä vuoksi se saa kaikkein vähiten vitamiineja ja mikroelementtejä, jolloin sen "lisäruokinta" on tärkeää.

Pyrkikää välttämään liiallista auringonsaantia, sillä se johtaa valovanhenemiseen ja aurinkoelastoosiin, iho kuivuu, ohenee ja alkaa peittymään pieniin ryppyihin. On hyvä käyttää järkevästi valittua ammattikosmetiikkaa, sillä se on täydellisesti sovitettu ihonhoitoon ja kykenee vaikuttamaan syvällä kudoksissa, toisin kuin ei-ammattimaisessa kosmetiikassa. Hintakaan ei näissä kahdessa vaihtoehdossa kovin paljoa eroa. Huomiota ei kannata suoda pelkästään kasvojen ja kaulan iholle, vaan koko keholle, erityisesti käsien iholle.
Ensimmäisten ryppyjen ilmaantuessa on hyvä ottaa käyttöön tehokkaampia metodeja taistelussa ihon vanhenemista vastaan. Kosmetologi auttaa teitä oikeiden metodien valinnassa ottaen huomioon ihotyyppinne, ihon vanhenemistavan sekä muut tekijät. Kaikkein tehokkainta on yhdistää kosmetologiset toimenpiteet (kuorinnat, hoidot ja hieronta) koneelliseen kosmetologiaan (valohoidot, RF-kohotus, mikrosähkö, laser ym.) tai injektiometodien (kasvojen mesotrerapia, kestopigmentointi) kanssa.
Noin 35-40 vuoden iässä alkaa painovoiman vaikutuksesta ilmaantua kudosten roikkumista, ensin ihon ja sitten myös lihaskudosten. Tässä vaiheessa on tärkeä huomioida kasvojen ja kaulan rajaukset, sillä kaulan iho on yhteydessä kaulan lihaksistoon, jonka ylläpitoa varten on olemassa erityisiä harjoitteita.
Kun lähestytään 50 vuoden ikää, vaihe vaiheelta alkavat roikkumaan silmäkulmat, silmänympyrösten iho sekä huulet. Tämän ehkäisemiseksi on kosmetologisten operaatioiden lisäksi tehokasta kestopigmentointi.
Silmien kestopigmentointi luo vaikutelman koholla olevista kulmista, kun taas huulien kestopigmentointi korjaa assymetrian ja palauttaa huulten täyteläisen viehättävän värityksen.
60-vuoden iässä luonnollinen kollageenin ja elasteenin tuotanto loppuu. Kollageenin ja elasteenin synteesin stimuloinnista ei näin ollen ole enään hyötyä, vaan ainoa tapa saada niitä ihoon on injektiometodien avulla. 60 ikävuoden jälkeen rypyistä voi myös päästä eroon kirurgisten metodien avulla.