Hyvänlaatuisten ihomuutosten poistoon

Ihon jäädytys

Jäädytys- eli kryohoito nestetypellä on monenlaisten haitallisten hyvänlaatuisten ihomuutosten nopea ja veretön hoitokeino. Typpi on jokaiselle tuttu kaasu, koska hengitämme sitä koko ajan. Jos typpikaasu muutetaan nestemäiseen muotoon, se on erittäin kylmää: -196 °C. Vaikka toisaalta nestetypen kylmyys sopii kudosten säilytykseen, samaa kylmyyttä käyttäen voidaan tehokkaasti poistaa häiritseviä ja haitallisia muutoksia ihosta.

Nestetyppijäädytystä on käytetty Suomessa jo vuosikymmeniä ja hyvin aktiivisesti viimeisen kymmenen vuoden ajan. Jäädytyshoitoa käytetään eniten erilaisten ihomuutosten poistoon: syylien, rasvaluomien (seborrooinen keratoosi, vanhuuden luomi) (kaulan seudun), riippuluomi ('skin tagit') (kaula, kainalot, silmäluomet). Jäädytyksellä voidaan hoitaa myös ontelosyylät (molluskat), lentigo (pigmenttilaikut kasvoissa ja kädenselissä), aurinkokeratoosia (solaarikeratoosi, okasolusyövän esiaste), hämähäkki luomet (naevus araneus, 'spider').

Hoidettava kohde jäädytetään kylmäksi hetkellisesti 5-30 sekunttia käyttämällä nestetypen jäädyttämää erityistä kontaktiapplikaattoria. Hyvänlaatuisia muutoksia jäädytettäessä iho ei rikkoudu. Hoito on siis veretön, ja kipukin on niin kohtuullista, että puuduttamista ei tarvita. Jopa useita kymmeniä ihomuutoksia voidaan jäädyttää samalla käynnillä. Haitallista jälkisärkyä ei kuitenkaan ole.

Jäädytyshoidon jälkeen voi iholle tulla turvotusta ja punoitusta. Hoitokohtia ei tarvitse hoidon jälkeen suojata, voit peseytyä ja saunoakin jo seuraavana päivänä. Hyvänlaatuisten ihomuutosten kevyt hoitotekniikka ei aiheuta mitään jälkihoitotarvetta. Hoidetut muutokset hilseilevät ja karisevat itsestään 2-3 viikossa. Hoitokohdan iho pitää suojata auringolta.

Jäädytyshoito sopii kaiken ikäisille. Pienillä lapsilla hoitoesteenä voi olla jäädytyksen aiheuttama nipistyksen tunne - usein kuitenkin jo 5-vuotiaille voi tehdä yksittäisten ontelosyylien (molluskoiden) tai syylien jäädytystä.Jäädytyshoitolaitteisto ei vaadi erityisen kalliita investointeja, ja nestetyppikin on hinnaltaan kohtuullista.

Jäädytyshoito on eri hoitovaihtoehdoista yleensä hinnaltaan edullisin.

Mitä haittoja jäädytyshoidosta voi olla?

Jäädytyshoitoon liittyy aina jonkinlaista kiputuntemusta, nipistyksenomaista tunnetta - mikä on luonnollista, kun ihoa jäädytetään. Haitallista jälkisärkyä ei kuitenkaan ole.

Vapautuva typpikaasu on myrkytöntä eikä aiheuta ympäristöongelmia hoitotiloissakaan.

Erikoiskasvohoito ja kryo-kylmähoito

Kiinteyttävä-, liftaava-, antiage -kasvohoito. Ihon väri kirkastuu ja tasoittuu.

Sis. Alkupuhdistus, kuorinta, tarvittaessa mekaaninen puhdistus, tehoampulli, kaula-, dekoltee-, sekä kasvohieronta, kryo-kylmähoito, hoitovoiteet.

SARJAHOITO x 4 kerta -15%